Sinterklaas 2021

Op zaterdag 13 november heeft de molenpiet weer zijn intrek genomen in het molenaarshuisje.

Van daaruit gaat hij weer vele cadeautjes afleveren bij alle lieve kindjes (en hun papa's en mama's).

Piet verwacht er tot 6 december te blijven. Heel bijzonder is dat Piet ook zijn molenaarsdiploma heeft zodat hij de molenaars op woensdag en zaterdag nog mee kan helpen.

Woensdag 17 november is Sinterklaas met zijn Pieten nog snel even langs geweest om te kijken of alles goed was met onze Piet.

     

We wensen Piet een fijn verblijf toe tot 6 december en we hopen dat hij volgend jaar weer terugkomt.

 

 

Molendag 2020

Iedere 2e zaterdag en zondag in mei is het "Nationale Molen- en Gemalendag". Een jaarlijkse dag sinds 1972 waarop meer dan 600 wind- en watermolens geopend zijn voor het publiek, te herkennen aan de blauwe wimpel.

Molens hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van ons land. En al hebben molens grotendeels hun economische functie verloren, ze zijn nog steeds op veel plekken draaiend te bewonderen. Talloze vrijwilligers laten het verleden herleven en u kunt er getuige van zijn. 

Niet voor niets is in december 2017 het beroep molenaar toegevoegd aan de lijst van het immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO.

Sinds 1972 vinden ieder jaar de "Nationale Molendagen" plaats. Met de molendagen wil "Vereniging De Hollandsche Molen" laten zien dat molens vitaal zijn: levende monumenten die het verdienen om te worden behouden. Tijdens de molendagen kunnen bezoekers een molen van binnen en buiten bekijken en organiseren molenaars extra activiteiten.

In Valburg is molen " Nieuw Leven" op zaterdag 9 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend.

U bent van harte welkom en de toegang is uiteraard gratis.